Vizos

  • Visa Waiver - galima atvykti 3 mėnesiams darbo ir turizmo tikslais;
  • J1 viza tinka studentams ar neseniai baigusiems universitetą (Daugiau informacijos anglų kalba);
  • O1 - viza žmonėms su specialiais gabumais. Ją gauti sudėtinga ir brangiai kainuoja (apie 10 tūkst);
  • H1B - darbo viza. Paraiška vizai gauti užpildoma kovo-balandžio mėnesiais (realiai aplikavimo periodas ilgesnis, bet visos tech kompanijos greitai supuola jas pildyti, ir išsėmia kvotas); Pagal H1B galima atvažiuoti dirbti nuo spalio (prieš tai reikia aplikuoti vizą, patartina pradėti kovą/balandį)
  • L1 - pervedimas į kitą kompanijos filialą;
  • B1 - verslo viza. Atvažiuoji verslo reikalams iki 6 mėnesių. Pvz. galėtum būti programinės įrangos kūrėjas konsultantas, visus mokesčius mokėtum Lietuvai.

Daugiau apie vizas: 7 startup vizas for international founders.

Jei turite klausimų ar pasiūlymų, kviečiame pasiskelbti SF Lietuviai grupėje Facebook arba parašyti laišką į info@sflithuanians.com