Apklausa apie lietuvių kalbos vartojimą

Šiuo metu Vilniaus universitetas kartu su viešosios nuomonės ir rinkos tyrimų kompanija „Socialinės informacijos centras“ atlieka mokslinį tyrimą apie ne Lietuvoje gyvenančių lietuvių kilmės žmonių kalbų vartojimą. Apklausą vykdome visame pasaulyje ir ieškome ne Lietuvoje gyvenančių lietuvių, kurie (1) iš Lietuvos išvyko patys arba (2) kartu su tėvais, taip pat (3) tų, kurių tėvai ar seneliai išvyko iš Lietuvos jiems dar negimus, t.y. kurie jau gimė ne Lietuvoje. Apklausiami lietuviai išvykę iš Lietuvos gyventi ir dirbti anksčiausiai prieš 3 metus.

Norinčius dalyvauti tyrime prašome užregistruoti savo el. pašto adresą sistemoje http://form.sic.lt/ (pirma pasirinkus kalbą) arba parašyti mums info@sic.lt. Jūsų nurodytu el. paštu atsiųsime pakvietimą užpildyti anketą.

Apklausa yra anonimiška, visi atsakymai bus nagrinėjami tik apibendrintai kartu su kitų apklausos dalyvių atsakymais. Taip pat, užpildžiusieji anketą, turės galimybę laimėti DVD „Neregėta Lietuva“ – elektroninį leidinį, kuriame pateikiama 100 įspūdingiausių Lietuvos aerofotografijų.