Vasario 16-ąją Lietuvos nepriklausomybės vėliava plevėsavo ant San Francisko miesto merijos pastato

Autorius: Mindaugas Šatas

Šiais metais San Francisko Lietuvių Bendruomenė vasario 16-ąją šventė kartu su miesto valdžia. Šia proga San Francisko merė London N Breed 2023m. vasario 16-ąją dieną paskelbė “Amerikos ir Lietuvos draugystės bei paveldo diena San Francisko mieste“. Iškilmingame priėmime mero administracijos atstovė Maryam Muduroglu įteikė tai patvirtinančią proklamaciją Lietuvos garbės konsului Dennis Garisson.

San Francisko miesto merija (nuotr. Jurgita Mažeika)

San Francisko miesto merija (nuotr. Jurgita Mažeika)

Ketvirtadienį, vasario 16-ąją, pietų metu prie San Francisko miesto merijos pastato susirinko gausus būrys lietuvių, jų šeimų narių bei svečių. Kas vilkėjo Lietuvos vėliavos spalvų šalikus, kas marškinėlius su lietuviška heraldika, kas atsinešė Lietuvos valstybinę ar istorinę vėliavas ar linksmai mojavo nedidukėmis lietuviškomis vėliavėlėmis. Visų nuotaika buvo linksma ir pakili šią svarbią lietuviams dieną.

San Francisko Lietuvių bendruomenė su Dennis Garisson bei San Francisko mero ofiso darbuotojais balkone po vėliavos iškėlimo (nuotr. Jurgita Mažeika)

San Francisko Lietuvių bendruomenė su Dennis Garisson bei San Francisko mero ofiso darbuotojais gieda Lietuvos Himną (nuotr. Jurgita Mažeika)

San Francisko mero administracija susirinkusį būrį pakvietė į meriją, kur šia proga antrame aukšte buvo paruoštas iškilmingas priėmimas. Priimamojo salėje stovėjo Amerikos, Lietuvos, Kalifornijos valstijos bei San Francisko miesto vėliavos, ant stalo buvo šampanas bei Lietuvos vėliavos ir San Francisko miesto spalvomis papuošti iškepti sausainiai.

San Francisko Lietuvių bendruomenės nariai priėmime mero ofise (nuotr. Jurgita Mažeika)

Susirinkę buvo pakviesti į balkoną, kuriame mero administracijos atstovė Maryam Muduroglu kartu su Lietuvos garbės konsulu Dennis Garisson iškilmingai iškėlė Lietuvos vėliavą ant San Francisko merijos pastato (San Francisco City Hall). Lietuviai sugiedojo Lietuvos himną, pradžiugindami mero administracijos darbuotojus nepažįstama kalba bei dainavimu.  Visi sustojo bendrai istorinei šios puikios progos įamžinimo nuotraukai.

Priėmimo kambaryje mero administracijos atstovė Maryam Muduroglu pranešė, jog šia proga San Francisko merė London N Breed 2023m. vasario 16-ąją dieną paskelbė “Amerikos ir Lietuvos draugystės bei paveldo diena San Francisko mieste“ bei oficialiai įteikė tai patvirtinančią proklamaciją Lietuvos garbės konsului Dennis Garisson. Savo kalboje Maryam Muduroglu pasveikino susirinkusius su Lietuvos nepriklausomybės diena, pabrėžė lietuvių bendruomenės svarbą bei indėlį į San Francisko miesto bendruomenę, padėkojo konsului Dennis Garisson bei susirinkusiems už įdėtą darbą bei veiklą San Francisko mieste.

Maryam Muduroglu ir Dennis Garisson – proklamacijos įteikimas (nuotr. Jurgita Mažeika)

Maryam Muduroglu ir Dennis Garisson

Lietuvos Garbės konsulas Dennis Garisson savo kalboje paminėjo artėjančias lietuviškas Kovo 11-tosios ir Mindaugo karūnavimo šventes, taip pat papasakojo apie Lietuvos krepšininkus, šlovinančius Lietuvos vardą, bendruomenės pirmininkas Mindaugas Šatas padėkojo mero administracijai už priėmimą bei priminė, jog neužilgo lietuviai vyks stebėti krepšinio rungtynių, kuriose susitiks D. Sabonis ir J. Valančiūnas skirtingose komandose, San Francisko bendruomenės lietuviškos mokyklos “Genys“ vadovė Aistė Siaurytė-Solly papasakojo apie mokyklos veiklą bei paminėjo tolesnės pagalbos Ukrainai, kuri dabar kovoja už savo laisvę, svarbą.

Iš kairės į dešinę: Rimas Simonaitis, San Francisko Lietuvių bendruomenės vicepirmininkas, Dennis Garisson, Lietuvos Garbės konsulas, Mindaugas Šatas, San Francisko Lietuvių bendruomenės pirmininkas (nuotr. Jurgita Mažeika)

Susirinkusieji linksmai pasišnekučiavę, pasivaišinę šampanu bei saldumynais, padėkojo už priėmimą ir atsisveikino su mero administracija.

San Francisko Lietuvių bendruomenė dėkoja už šį be galo svarbų lietuviams renginį Lietuvos garbės konsului Dennis Garisson ir mero administracijos darbuotojams:

Maryam Muduroglu – Chief of Protocol

Meron Foster – Senior Protocol Officer

Mark Chandler / Director of International Trade for the City of San Francisco.

Taip pat didelis ačiū bendruomenės vicepirmininkui Rimui Simonaičiui už renginio koordinavimą bei fotografei Jurgitai Mažeikai už nuotraukas.