Premiero Andriaus Kubilio vizitas San Francisco, California

Premiero Andriaus Kubilio vizitas San Francisco, California
 
Sekmadieni, sausio 31 d., Lietuvos Respublikos Premieras Andrius Kubilius su delegacija atvyko i Siaurine Kalifornija bandydamas cia, Silicon Valley kompanijas sudominti kad savo elektronine pramone plestu Lietuvoje.   Delegacijos nariu tarpe buvo ir Ambasadorius Audrius Bruzga ir sekantysis Ambasadorius Zygimantas Pavilionis.
 
LR Garbes Konsulas Dennis Garrison suruose sutikima, iskilminga vakariene, i kuria kviete apie 12 San Francisco Lietuviu Bendruomenes (SFLB) aktyvesniu nariu ir keleta ne lietuviu.  Vakariene buvo Sofitel viesbutyje, Redwood City, esanciame pusiaukeleje tarp San Francisco miesto ir Silicon Valley, bei Stanfordo universiteto.  Siame viesbutyje buvo apsistoje visi delegacijos nariai.
 
Kviestiesiems sveciams susirinkus atejo ir Premieras kuriam svecius pristate inz. Vytautas Sliupas ir visi turejo proga pusvalandi pabendrauti su delegacijos nariais.  Konsulas Dennis Garrison sukviete svecius prie puosnaus stalo ir paprase inz. Vytauta Sliupa, visu SFLB nariu vardu, pasveikinti Premiera pakeliant sampano taure.
 
Vakarienes metu SFLB Valdybos nario Algio Ratniko zmona Florence Monzasch Premierui dovanojo grazia jos pacios rankomis pagaminta spalvoto stiklo ornamentine lekste.  Reikia pamineti kad Florence yra tapybos menininke ir siuo laiku kuria ivairius "fused glass" darbus. Florence yra studijavusi Italijoje, Sienna mieste, kaip piesti auksiniais dazais ant stiklo.  Ambasadorius Bruzga pries keleta metu kviete ja daryti paroda Lietuvos ambasadoje Washington DC, bet del patalpu remontu, paroda tada negalejo ivykti. Amb. Bruzga dabar vel patvirtino kvietima ir menininke stengsis paroda suruosti artimu laiku.
 
Pirmadieni delegacija anksti ryte isvyko aplankyti Oracle Corp., Cisco Corp. ir Hewlett-Packard Corp. ir jiems aiskino kodel Lietuva yra ypatingai gerai pasiruosusi juos priimti.   Vakare delegacija aplanke Accel Venture Capital Partners ir pristate mazdaug 20 Lietuvos nauju kompaniju kurios pradeda augti ir butu tinkamos investuotojams imti demesin. Accel jau reme dabar pagarsejusia Get.Jar kompanija (http://www..getjar.com) Lietuvoje sukurta Ilya Laurs pastangomis (ziurekite http://tinyurl.comyipraix).
 
Antradieni Premieras Kubilius skaite paskaita Stanford Business School studentams.  Po to visi isskrido i New York'a ir toliau i Washington,DC tesdami savo misija.
 
V.S.
Â